Pagini

vineri, 30 august 2013

Day 78 - Scouting models !!

Ce inseamna scouting-ul de modele ?
Scouter-ul de modele este cel care cauta modele in locurile publice, si creeaza o punte de legatura intre model si agentia de modele/publicitate. 

Cat costa ?
Este GRATUIT ! 
Scouter-ul este platit de catre agentie (comision), numai dupa ce un potential model semneaza contractul. Toate agentiile din Romania care va cer bani, si pretind ca va gasesc un contract ( promovare haine, papuci, cosmetice, etc ) isi bat joc de banii vostri si va asigur ca nu sunt decat inselatorii cu acte in regula.

Este necesara experienta ? 
Nu este necesara experienta !

Ce caut ?
Caut baieti si fete peste 17 ani, carismatici, expresivi si cu un aspect fizic placut. Deoarece contractele sunt pentru promovare de produse in diferite cataloage, reviste, brosuri din Franta nu caut  masurile ideale 90-60-90 .

Care sunt sansele de reusita si cat de repede poti sa semnezi un contract ?
Fiecare din cele 2 agentii cu care colaborez, au clienti care vizualizeaza portofoliile si hotarasc daca modelul are potential pentru campania lor de promovare. Nu exista o perioada determinata in care poti obtine un contract, totul depinde de dorinta clientilor si de modul in care ei considera ca modelul este potrivit pentru campania lor. In concluzie poti sa castigi un contract in 2 luni, 3 , 6, sau niciodata. NU pot sa garatez reusita in semnarea unui contract, dar avand in vedere ca serviciul este GRATUIT, merita incercat.

Ce trebuie sa faci pentru inscriere ?
Trimiti un mail la btfotografie@gmail.com cu urmatoarele date :
- nume, prenume ;
- varsta(data nasterii) si orasul ;
- date de contact ( e-mail, telefon ) ;
- greutate ;
- culoare ochi si par ( culoarea naturala) ;
- dimensiunile tale ( bust,talie,sold ) ;
- masura la papuci ;
- cupa sutien ( lesne de inteles ca la baieti nu este cazul ) ;
- 5 fotografii "Polaroids" ( 1 portret fata, 1 portret profil, 1 corp intreg in fata, 1 corp intreg din profil, 1 corp intreg din spate ). "Polaroids" - fotografii facute la tine acasa de o prietena(mama,frate,etc)pe un fundal alb. Tu vei fi imbracata in lenjerie intima ( chilot/bikini + sutien, NU costum de baie ) si incaltata cu tocuri. Pozele puteti sa le faceti cu orice aparat compact. Nu sunt acceptate fotografiile modificate.  

Cat dureaza pana primesti un raspuns la mail ?
Dupa ce voi primi mail-ul tau, voi analiza daca datele si fotografiile tale sunt in concordanta cu cerintele agentiilor cu care colaborez. Evaluarea poate dura 2-3 zile, deci nu te impacienta daca nu primesti un raspuns imediat.

Pentru alte detalii sau nelamuriri nu ezitati sa ma contactati la adresa : btfotografie@gmail.com

vineri, 23 august 2013

Day 77 - Panorama sunset !

O panorama a municipiului Bacau la apusul soarelui..


Daca doriti imaginea originala pentru a vedea mai bine, va rog sa-mi dati un mail la adresa de la contact. 

miercuri, 21 august 2013

Day 76 - City lights at sunset !

Nu mai stiu la ce rezolutie sa fac fotografiile sa arate mai bine pe Facebook...devine frustrant si iritant... dar pe principiul, "daca e sa vizioneze cineva le poate viziona si aici la o calitate mai buna"...postam si aici.
Share-urile sunt apreciate :D !!








Day 75 - Rebranding !

Cu ajutorul unui om foarte talentat, Andrei de la Identica inc.  am facut rebranding la watermark-ul care semneaza fotografiile mele.
De acum, absolut toate fotografiile o sa poarte acest logo, pe care sper sa-l inregistrez si la OSIM cat mai repede ..
Daca aveti nevoie de rebranding pentru afacerea voastra, de logo pentru o afacere noua, de o identitate vizuala care sa le aduca aminte clientilor de activitatea care o desfasori, va recomand din suflet sa contactati Identica inc. 
Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, va recomand sa consultati pagina lor de Facebook

P.S. Astept pareri despre noul logo.. :) !!

vineri, 16 august 2013

Day 74 - August luna "fantomelor" !

NU, nu sunt nebun, nici nu vad fantome.
Pur si simplu ma plictiseam, am tras cateva cadre pe o strada din Bacau si-am facut aceasta fotografie care m-a facut sa dau titlul post-ului :

De cel putin 10 ani in luna august, municipiul Bacau este invadat de "italieni neaosi ". Este luna care o urasc cel mai tare, pentru ca desi foarte multi locuitori ai orasului sunt in concediu, este o aglomeratie de nedescris.
Nu am o problema cu acesti oameni, inteleg ca vin sa-si vada familiile si prietenii... inteleg ca au plecat din Romania pentru ca aici se descurcau foarte greu... inteleg multe, insa sunt cateva lucruri pe care nu refuz sa le inteleg pentru ca sunt absurde ...

- nu inteleg de ce conduc haotic, produc accidente ( numai in ultimele zile au murit 3-4 persoane in accidente auto produse de masini cu nr. de italia ),nu sunt atenti de semnele de circulatie ... in Italia nu sunt reguli de circulatie, acolo se conduc masinile singure ??

- nu inteleg cum niste cocliti ( au fete de tarani cocliti ) cand ajung in Romania, brusc uita limba romana. De aici se nasc expresii celebre, cum ar fi : " como si dice a coca-cola in rumeno" ... "vreau quatro mici cu mustar si formagio din burduf" ..etc. E imposibil sa uiti in cateva luni/ani limba romana.

- nu inteleg figurile pe care mare parte le fac atunci cand ies in oras seara de seara la o terasa... si-n italia stati la terase in fiecare seara, dupa ce va rupeti spatele pe santier sau stergeti la cur o baba ?

Nu spun ca toti sunt la fel, dar procentul celor care se manifesta astfel este covarsitor. Daca suntem realisti pentru cateva secunde stim toti cat de greu este sa muncesti in afara, cat de greu gasesti un job bun si stabil, ce trebui sa faci pentru a castiga un ban ( discutam despre munca cinstita ), asa ca...va rog din suflet, mai subtire cu figurile.. !
Noapte buna ! 

marți, 13 august 2013

Day 73 - Bebelusul din iarba !

Am facut cunostinta cu o fetita bolfoasa, dragalasa si foarte prietenoasa pe nume Amelia. Pe durata intregii sedinte foto a colaborat foarte bine cu camera si are sanse mari sa ajunga model ... ce-a iesit va las pe voi sa va dati cu parerea ...
Share pls !


 









miercuri, 7 august 2013

Day 72 - Shooting cu surprize !

Ajungi acasa dupa un shooting vlaguit de caldura, transpirat, batut in cap ( de soare )..
Tot ce-ti doresti e un dus si un pahar de apa rece.
Dupa toate astea scoti cardu' din aparat si-l bagi in laptop sa vezi ce-a iesit..
Bagi cardu' si pauza, cardu' e gol .... CHILL
Bagi inapoi cardu' in aparat, si surpriza...cardu' e gol ... WTF ??
PANICAAAAAAAAAAAA .... PANICAAAAAAAAAAAAA
Ironia sortii face ca tocmai astazi cardul de backup sa nu fi fost prezent in aparat ... PANICAAA
Se fumeaza 3,4,5 tigari ...PANICAAAA..se mai fumeaza 2..
Dupa operatiunea de afumare a plamanului...se asterne un calm aparent.

Am citit astazi pe net toate informatiile posibile si imposibile despre recuperarea datelor de pe un card busit. Din toate programele descarcate si pe care le-am incercat va recomand daca cumva aveti astfel de probleme : 
- Get Data Back for FAT/NTFS - am reusit sa recuperez 725 de fotografii ( mai putin cele care trebuiau recuperate ) dar ideea este ca programul isi face treaba.
- Optimum Data Recovery for FAT ( 2 variante Formatted si Undelete ) - am reusit sa recuperez 150 de fotografii ( mai putin cele care trebuiau ) . Culmea este ca aceste 150 de fotografii erau diferite fata de cele 725 descoperite de primul program ...
- Recovery Desk - 450-500 de fotografii ( mai putin cele care trebuiau recuperate ) - o combinatie de fotografii descoperite de primele 2 programe ..
- Card Recovery -  aprox.  350 de fotografii, dintre care  90% din ceea ce nu reuseam sa vad pe card si rezultatul muncii depuse astazi. 
Am incercat si alte programe, dar in cazul meu acestea sunt cele care au dat rezultate. Toate aceste programe va ajuta sa recuperati datele sterse din greseala, sau in cazul in care "cedeaza psihic" cardul .

Durata aproximativa..5-6 h de stat si privit monitorul, fumat, tocat nervi si " Da Doamne sa mearga " ....

Concluzia zilei ... NEVER SHOOT WITHOUT BACKUP !!!




luni, 5 august 2013

Pozitii modele 1

Am gasit la Alexandru Busuioc ( AICI ) un articol foarte interesant despre posibile pozitii ale modelelor la o sedinta foto. E un inceput foarte bun, pentru a evita momentele penibile cand modelul si fotograful se uita unu la altu si habar n-au ce sa faca.
Textul original si schitele apartin lui Kaspars Grinvalds, mai putin mentiunile " de tinut minte".

Poziţia 1.
Este probabil cea mai simplă poziţie din portretistică însă oferă o perspectivă neobişnuită, din cauza unghiului diferit de vizualizare. De ţinut minte: privirea modelului este îndreptată spre fotograf, chiar dacă tu te roteşti în jurul său.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 2.
În portretistică, de cele mai multe ori mâinile nu joacă un rol dominant, însă această poziţie oferă un anume nivel de creativitate şi deplasare de la tradiţional. De ţinut minte: încercaţi să oferiţi privitorului doar muchia palmei. Evident, este loc pentru un joc al mâinilor în diferite poziţii, până se ajunge la mesajul pe care vrei să îl transmiţi ca fotograf.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 3.
Deşi printre regulile nescrise ale fotografiei se numără „treimea” şi liniile drepte, nu-ţi fie frică să experimentezi cu diagonale. De ţinut minte: foloseşte cu încredere mâinile modelului pentru a scoate în evidenţă diagonalele.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 4.
O altă poziţie clasică în portretistică, oferă o perspectivă interesantă dacă realizei fotografia de la un nivel puţin mai ridicat decât al modelului. De ţinut minte: genunchii trebuie să se atingă pentru a crea senzaţia de continuitate.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 5.
O poziţie uşor de pus în practică indiferent de locul unde lucrezi. De ţinut minte: realizează fotografia de la acelaşi nivel cu ochii modelului pentru a nu oferi o perspectivă distorsionată.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 6.
E o variaţiune pe aceeaşi temă cu poziţia anterioară, cu excepţia faptului că prinzi în întregime modelul în cadru. De ţinut minte: poziţie foarte bună pentru locuri outdoor cu iarbă, flori şi alte plante prin jur (de preferat cât mai dese ca poziţionare, spre exemplu un câmp de maci).
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 7.
Deşi este o poziţie staţionară, ca fotograf te poţi juca cu unghiurile şi te poţi mişca în jurul modelului. De ţinut minte: te poţi juca cu mâinile modelului astfel încât să prinzi cadre diferite ca şi compoziţie.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 8.
Poziţie inversată faţă de nr. 6, poate fi pusă în practică şi pe bănci, ziduri puţin înalte et cetera. De ţinut minte: focalizarea se face pe ochii modelului şi, de preferat, cu un bokeh pronunţat.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 9.
O poziţie care oferă un aer de misterios, datorită faptului că modelul îşi acoperă un ochi cu mâna. De ţinut minte: potrivită pentru fotografii pe plajă. Fotografierea se face de la nivelul solului, pentru a nu distorsiona perspectiva.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 10.
O altă poziţie potrivită pentru cadre la nivelul solului. De ţinut minte: de preferat, modelul să se uite în orice altă parte decât obiectiv.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 11.
O variaţiune pe aceeaşi temă ca şi poziţia nr. 10. De ţinut minte: roteşte-te în jurul modelului până prinzi un unghi care să ofere continuitate. De asemenea, poate fi combinată cu poziţia nr. 2.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 12.
Este o poziţie potrivită pentru cei ce vor să scoată în evidenţă calităţile fizice ale modelului. De ţinut minte: o perspectivă interesantă este oferită de lucrul în procedeul contre-jour.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 13.
Poziţie simplă, prin care poţi pune în evidenţă partea superioară a modelului. De ţinut minte: poţi experimenta cu mâinile şi capul în diferite poziţii, pentru a crea senzaţii diferite privitorului.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 14.
Aproximativ aceeaşi poziţie ca şi cea anterioară, cu menţiunea că mâinile stau orientate spre spatele modelului. De ţinut minte: privirea modelului să fie orientată spre fotograf.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 15.
O altă poziţie prin care scoţi în evidenţă formele părţii superioare a corpului. De ţinut minte: modelul trebuie să stea puţin aplecat în faţă iar capul să fie orientat spre fotograf.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 16.
O altă poziţie prin care pui în valoare calităţile fizice ale modelului. De ţinut minte: privirea să nu fie orientată spre fotograf.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 17.
Este poziţia de bază în cadrele în care prinzi modelul în întreaga înălţime. De ţinut minte: o poţi combina cu poziţiile de mai sus pentru a crea diversitate.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 18.
Poziţie relaxantă pentru model, care poate folosi un zid sau un arbore pentru a se sprijini. De ţinut minte: piciorul îndoit este cel care este cel mai apropiat de punctul de fotografiere.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 19.
Poziţie de bază atunci când lucrezi cu modele care au constituţie astenică spre atletică. De ţinut minte: corpul ia o formă de S iar modelul îşi sprijină greutatea pe un singur picior.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 20.
Poziţie similară cu cea anterioară, cu excepţia gradului de încadrare a modelului. De ţinut minte: poţi experimenta cu diverse poziţii ale mâinilor şi corpului.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds
-
Poziţia 21.
Poziţie care oferă spatele modelului şi parţial chipul. De ţinut minte: nu eşti obligat să arăţi tot spatele modelului, poţi experimenta cu doar un umăr dezgolit. De asemenea, poţi folosi orice tip de îmbrăcăminte sau material textil pentru a acoperi modelul.
© Kaspars Grinvalds
© Kaspars Grinvalds