Pagini

sâmbătă, 30 martie 2013

Day 26 - Practica !

De la o perioada, am cateva persoane carora le mai dau sfaturi, pe care ii critic, pe care ii invat ce stiu si cu care dialoghez pe teme fotografice. 
Nu, nu sunt un specialist, invat si eu la randul meu, dar imi place sa impartasesc cu cei din jur ceea ce stiu . 
Cea mai importanta din punctul meu de vedere, este motivarea. Daca esti motivat si-ti doresti evolutie pe plan fotografic, trebuie foarte multa practica, si ajungi sa faci fotografii reusite si fara scule scumpe si sofisticate. Practica se face cu aparatul in mana, practica se face gresind sute,chiar mii de cadre. 
Practica e mama invataturii ...nu conteaza daca gresesti, nu conteaza de cate ori gresesti, important e ca atunci cand o sa reusesti o sa tii minte pasii care te-au dus la "victorie". 
Pe acelasi principiu, chiar daca ma plangeam ca nu am o lentila pentru fotografia wildlife, am vazut astazi ca cu multa rabdare si practica pot obtine rezultate mai bune decat cele precedente.
Asa ca dragii mei, indiferent de pasiunea pe care o aveti..practica, practica si iar practica.
Daca va plac imaginile si acest blog..dati un Like&Share. Multumesc !



joi, 28 martie 2013

Day 25 - Prieteni !

Probabil toti iubim animalele, fie ele pisici, caini sau orice alte animale de companie. Multi ne implicam in campanii pentru protejarea lor si ne induiosam la cruzimea de care dau dovada altii cand vine vorba de animale.
Eu personal iubesc cainii, pisicile nu prea-mi plac ( pot sa spun ca le chinuiam cand eram mic ), dar atata vreme cat nu stau prea mult in compania unei pisici, nu ma deranjeaza .
Am vazut aici oameni ai strazii, care au dupa ei 1 sau mai multi caini. Caini, care cel putin la prima vedere par "dresati" . Poate nu este cel mai potrivit termen, dar nu seamana deloc cu cainii maidanezi din Romania. 
Stiu cat de chinuiti sunt mare parte din maidanezii nostri, dar aici se pare ca lucrurile stau altfel.
M-a uimit cat de mult isi iubeste prietenul patruped un om al strazii, pe care l-am vazut zilele trecute..
Imaginea vorbeste de la sine...


joi, 21 martie 2013

Day 24 - Panorame !

Astazi sunt lipsit de inspiratie, si-am sa postez cateva panorame din Metz. Pentru necunoscatori panoramele sunt realizate prin sudarea/lipirea (in programe specializate) a unui numar >2-3 fotografii. Din ce-am inteles recordul actual..e o panorama facuta din 3-4000 de fotografii. Eu sunt mai modest, asa ca sper sa va incant cu astea. 

Inca ceva, care simt ca trebuie sa precizez. Cei care privesc fotografiile mele, as vrea sa le simta, sa le simta ca si cum ar fi putut sa vada prin vizorul aparatului aceeasi priveliste pe care o vad eu. 

Daca va place.. Like & Share cu prietenii vostri. Multumesc !








miercuri, 20 martie 2013

Day 23 - Cerul !

Am crescut, ne-am maturizat, am uitat..

Am uitat de bucuriile marunte, care ne faceau sa zambim cand eram copii ..
Am uitat de vacantele de vara petrecute la bunici ..
Am uitat de momentele in care stateam fara nici o grija, pe iarba verde si admiram cerul ..
Am uitat sa zambim la soarele care ne mangaie printre nori ..
Am uitat sa privim cerul si sa asemanam forma norilor de pe cer ..
Am uitat sa privim cerul si sa visam ..
Am uitat .. ne-am maturizat si-am uitat !

Daca intelegeti ceva din toate astea, daca simtiti ce vor sa transmita fotografiile, dati un Like&Share. 





marți, 19 martie 2013

Day 22 - Primavara !

Nu cred ca este un anotimp pe care il iubesc, din cauza ploilor fara sens, a vremii dubioase ( pentru ca niciodata nu stiu cum sa ma imbrac si racesc in fiecare primavara ), din cauza asteniei de primavara care ma loveste din cand in cand, si probabil daca stau sa ma mai gandesc mai gasesc cateva motive. 
Iubesc in schimb primvara, pentru copacii infloriti, pentru feeria de culori care invie dupa anotimpul alb. 
Mi-as dori sa vad, un mugur inflorit, un copacel mic macar, sau putin soare. Pana acum n-am avut parte decat de vreme instabila... Abia astept primvara, abia astept sa fotografiez copaci infloriti, straturile cu flori, etc etc. 
Singura "bucatica" de primvara, care este in prezent la Metz, am reusit sa o surprind in 3-4 cadre..
Enjoy& share !!






luni, 18 martie 2013

Day 21 - Metz by night !

Cat de frumos este luminata partea veche a Metz-ului noaptea. Cand se mai incalzeste am sa fac mai multe fotografii. Deocamdata doar cateva cadre, zic eu reusite, avand in vedere ca nu am trepied. Enjoy & share !!