Pagini

miercuri, 30 ianuarie 2013

Day 17

Minunea reducerilor...

De ce minune? Pentru ca am vazut ce inseamna reduceri in Romania, am vazut ce inseamna reduceri si prin alte tari europene, dar astazi am ramas socat.
Zilele trecute am trecut prin cateva magazine si-am vazut reduceri semnificative..insa cel mai mic pret cu care puteai cumpara un obiect vestimentar era undeva de la 15 € in sus.
Astazi, mi-a atras atentia o inscriptie pe geamul de la H&M - ( reduceri finale, lichidare stoc )... Cand am intrat sa lesin...blugi, pantaloni, bluze(subtiri ce-i drept) aproape totul redus..cel mai mic pret care il avea un obiect de vestimentatie pleca de la 6 €...

Mergem mai departe.. ZARA...pentru ca se respecta (probabil)avea scris decent "soldes", fara sa faca abuz de "inscriptii mari si colorate" cu reduceri, cum erau lipite pe celelalte magazine .
Soc!!!...cel mai scump produs aflat la reducere, nu era mai mult de 30-35 €..iar cel mai ieftin pleca undeva la 9 €. 

Nu cunosc politica lor de reduceri, dar la prima vedere pare reala. 90% din produsele care au fost reduse si la care m-am uitat, au pe eticheta toate preturile, incepand de la pretul initial, pana la ultimul pret redus ...( ceea ce la noi lipseste in mare parte )

Lista magazinelor e lunga si poate continua( new yorker, naf naf, celio club, C&A ...etc).
Reduceri sunt si la "figuri" ( Vuitton, Armani, Gucci,...etc etc..dar sa fim seriosi, nu coboara asa jos.. )
Am vazut pentru prima data in viata mea, reducere la aur :))... cum se face ca-n Bacau, nu e niciodata reducere la aur..?? ( bine..pretul redus este oricum foarte piperat ) . 

Ultima vizita intr-un magazin Kiabi ( nu stiu daca exista in Romania )...m-a lasat masca. 
Pe geam era lipit un afis pe care scria " 1 achete = 3 gratuits" ( 1 cumpara=3 gratis ).. HUH ?? Serios...?? E posibil asa ceva ?.. Cumperi 4 produse, il platesti doar pe cel mai scump.. Cel mai scump produs..era undeva la 20-25 € ( facand o impartire..ajungi tot undeva la 5-6 €/produs )

Cel mai mic pret l-am gasit la Pimkie, firma de care n-am auzit in viata mea ( poate pt ca are doar haine de femei ), dar observ acum cu un google search ca este si in Bucuresti... Cel mai mic pret la bluzite, maieuri .. 2 € . 
Mi-e greu sa cred ca ai profit la banii astia...dar cine stie :))).. Eu unu n-am vazut in Romania o bluza de dama ..la 9 lei, poate doar la SH.. :)))

Deci dragii mei, decat sa cheltuiti multi bani pe haine in tara, mai bine strangeti, strangeti, strangeti...faceti o excursie, si va intoliti.. ;)

P.S. ...eu astept cu interes o reducere reala de cel putin 50 % la aparate foto DSLR, lentile si alte echipamente auxiliare :)))) ..

marți, 29 ianuarie 2013

Day 16

Ceva m-a frapat..si m-a frapat destul de tare daca scriu despre asta.
Am mai calatorit destul pana acum, dar sincer sa fiu n-am vazut niciodata cum se fac controalele in mijloacele de transport public ( aka autobuz ).
Daca fac o scurta trece in revista a autobuzelor din Bacau, imi aduc aminte cat de inghesuite sunt, cum te calca toate babele si mosii pe picioare sa-si faca loc, cum te imping toti pustii de liceu, cum aerul irespirabil si plin de mirosuri te sufoca..aaa, si sa nu uitam de celebrii controlori de bilete. Baietii astia fara prea multa carte, de la care daca ai "putin noroc" iei si cateva palme daca nu le platesti 5 lei...E logic ca daca n-ai 2 lei de-un bilet, de unde mama dracului scoti 5.. :|
Eh...cum stau treburile aici ?Mare diferenta mon'cher...
In primul rand, aici la fel ca-n alte state europene civilizate, urcare se face doar prin fata ( dar sunt sigur ca asta stiati deja ), unu cate unu, fara graba, imbulzeala, taraneala...etc.
Regula e simpla..esti posesorul unui abonament lunar, sau cumperi bilet de la sofer..daca n-ai bani, mergi pe jos sa faci picioru frumos.
In fiecare autobuz sunt camere de filmat, soferul este in legatura permanenta cu dispeceratul prin statie emisie/receptie... intr-un cuvant CIVILIZATIE..
Astazi cand mergeam cu autobuzul, deodata soferul trage pe dreapta ( desi nu era statie )si  4 domni imbracati in uniforma cu inscriptiile regiei de transport, urca si cer frumos  si respectuos  biletele la control. Va asteptati sa le rupa cum fac ai nostri :))?.. Trec fiecare bilet (cartela) printr-un soi de scanner, spun de fiecare data Merci..si coboara. Toata chestiunea dureaza 2 minute, dupa care fiecare isi vede de drumul lui....
Oare o fi mai civilizat asa.. ??

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Day 15

Sa deviem putin..
Clar principalul obiectiv al acestui blog ramane fotografia, dar o sa ma mai indepartez de subiect pentru ca trebuie sa-mi mai descretesc putin fruntea si sa-mi descarc gandurile.
In seara asta, despre Franta, mai exact despre Metz, oamenii de aici si imprejurimile..

1. Nationalisti pana in maduva oaselor, se incapataneaza sa schimbe cateva cuvinte in alta limba, cu greu gasesti cateva persoane cu care sa dialoghezi in engleza, germana..si cam atat :)
2. Economia lor, fata de cea a Romaniei da inainte ? .. numai daca ma uit pe strazi si observ ca 70 % din masini sunt Citroen, Peugeot, Renault, Dacia (nu neaparat in aceasta ordine) de la cele mai vechi modele, pana la cele mai noi...sa fie asta unu din motive ?
3. Am vazut multe Dacii, de la MCV, Duster, Logan, Sandero 4x4, pana la Lodgy, si intr-un fel sau altul m-am simtit mandru ca in mare parte se fabrica la noi in tara si macar strainii le apreciaza daca noi, nu le prea dam importanta.
4. Week-endu..e week-end, sambata gasim deschise centrele comerciale pana in jur de 5-6..dar duminica e liniste. O liniste ciudata cu care nu sunt obisnuit, e ciudat sa mergi pe strada 3-4 km si sa nu vezi tipenie de om. Poti sa mori de foame, sete..etc nu gasesti deschis mai nimic..probabil exceptie fac 2-3 barulete si restaurante.
5. Internetul este foarte prost :| !
6. Ma ingrijorau liceeni nostri..desi am trecut de ceva timp de varsta lor, vreau sa cred ca inca ii inteleg, desi mi-e greu. Cand am ajuns aici si am vazut cum arata, cum se imbraca, ce fac adolescentii francezi, m-am mai linistit ..:)) . Un lucru face diferenta intre cei romania si cei de aici... tinerii frantuzi, sunt civilizati in prezenta adultilor, dar cand sunt intre ei..e jale .
7. Talcioc sau targul de duminica unde gasesti toate rahaturile posibile si imposibile..se pare ca este prezent si aici :))..
8. Ciudat..foarte ciudat, dar nu am auzit nici un cuvant romanesc toate zilele astea de cand sunt aici ...si nici macar un tigan cu fuste?..sunt dezamagit :))..
9. In Romania, sunt momente in care prietenii nu te saluta pe strada..aici se face abuz de acest lucru. Am obosit psihic sa aud de la toti necunoscutii, atunci cand stau sa fumez o tigara " Bonjour" ... :)) parca mi-e dor sa ma injure unu..
In final..mai adaugam si-o fotografie, sa indulcesc devierea de la subiect.

Day 14

Am ajuns pe meleaguri straine, mai exact in Metz, Franta.
La prima vedere, este un oras vechi datand inca din 451, a fost sub ocupatie nemteasca in primul si al doilea razboi mondial..si pastreaza multe cladiri si obiective turistice vechi, conservate foarte bine in timp.
In jurul orasului vechi, s-a dezvoltat partea moderna..si momentan orasul este in plina reconstructie/modernizare. Ma intreb astia cum reusesc sa atraga fonduri europene, pentru genu asta de investitii, iar romanii nostri..nu reusesc sa faca mai nimic.. :| ..
Desi este un oras cu peste 300.000 de locuitori..pare destul de linistit si anost.
Din punct de vedere turistic, merita vizitat ;) .
Pe masura ce mai descopar lucruri noi..va tin la curent.
Mai jos cateva cadre de prin oras..








duminică, 13 ianuarie 2013

Day 13

Poezia, nu-mi apartine, dar cred ca merge perfect cu fotografia...

Ce fel de sevă trage rădăcina?
Cum se aplică, oare, legea firii
Şi cum filtrează frunzele lumina,
De ne oferă nouă trandafirii?

Prin ce miracol, oare, se iveşte
Împărăteasca, delicata floare
Care, discret, parfumu-şi dăruieşte
Egal, zâmbind sfios, la fiecare?

S-o fi purtat în plete Afrodita
Surâzătoare răsărind din spume,
Ori Cupidon, odată cu ispita,
Pe o săgeată a trimis-o-n lume?

Cumva, îndrăgostit de-o pământeană,
Chiar Soarele, în dulcele-i delir,
A sărutat iubita pe o geană
C-o rază ce-aducea un trandafir?

Dar, oare, mai contează pe ce cale
Până la noi ajuns-au trandafirii
Ce îşi aduc prinosul de petale,
Înmiresmând altarul fericirii?

În florile alese, parfumate,
Iubirea îşi depune elixirul,
Dar cel mai elegant parcă din toate
Şi mai romantic este trandafirul.




Day 12

A trecut si 2012, n-a venit nici sfarsitul lumii, totul e minunat.
N-am prea avut timp sa mai postez, oricum nu cred ca citeste cineva si totusi e lucru mare ca nu ma las de blog :)). 
Asa ca de inceput de 2013, am tras cateva cadre in plina iarna, dotata cu tot tacamul ( ninsoare abundenta, viscol, ceata, etc ).
Acum 3-4 zile, impreuna cu o dra foarte curajoasa, am mers 2-3 km prin zapada pana la genunchi, am suportat viscolul si-am incercat sa tragem cateva cadre.. Daca sunt reusite sau nu... astept parerile, daca exista cititori :))..